Events & Workshops - Madoplevelser, kreativ udfoldelse og hyggeligt samvær

Med vores events og workshops giver vi dig mulighed for at få unikke oplevelser i vores have hvor mad og hyggeligt samvær i centrum. Du kan fx blive forkælet med en unik madoplevelse til vores langbordsmiddage eller udfolde din kreativitet til vores dagsretræte med keramik. Vi arrangerer også workshops og rundvisninger for grupper, hvor haven er kulisse for en dag med hyggeligt samvær.

Fra jord til langbord - en unik madoplevelse med lokale råvarer i særklasse

Under piletræet, med udsigt til grøntsagsbedene, dækker vi langbordene op til en helt særlig middag, hvor du får en unik madoplevelse med grønt fra haven i kombination med fantastiske råvarer fra små lokale producenter, tilberedt over åben ild af en dygtig kok. Alt sammen krydret med hyggelig afslappet stemning i samvær med andre madglade gæster.


Vores langbordsmiddage hylder sæsonens friske råvarer og lokale småproducenter. Derfor bruger vi selvfølgelig en masse friske grøntsager i sæson høstet direkte fra haven! Derudover vil der blandt meget andet indgå produkter fra Hårbølle Mejeri, Radius Distellery, Bag Facaden samt Bryghuset Møn. Med udgangspunkt i disse lokalt producerede råvarer sammensættes en 3-retters sharing menu, der giver en unik oplevelse for dine smagsløg. 


Det får du til langbordsmiddagen

  • Velkomstdrink & rundvisning
  • 3 retters menu
  • Vin, øl, saft og vand
  • Te & kaffe
  • Mulighed for gratis shuttlebus


Kørsel og overnatning

Vi tilbyder mulighed for gratis kørsel til og fra Præstø og Lundby Station, så du har mulighed for at nyde vin og spiritus til maden.

Hvis du har lyst til at overnatte og udforske området yderligere tryk her: Sydsjælland og Møn.

Datoer og booking

  • Lørdag den 19. august kl. 17:30 - book plads HER


  • Lørdag den 9. september kl. 17:30 - book plads HER

Dagsretræte med keramik og økologisk langbordsmiddag 

Midt i vores skønne have får du mulighed for at fordybe dig i keramik, nyde naturen og blive forkælet med en helt unik jord-til-bord-oplevelse. Dato: 10. juni


Dagens program
Du bliver budt velkommen og introduceret til haven og får et indblik i, hvordan det er at leve af at dyrke grøntsager i sin baghave. Det meste af dagen bruges på keramikken. Du får hjælp til at håndbygge og adgang til flere typer ler og guides gennem hele processen, uanset om du vil lave tableware, skulpturer eller noget helt andet.

Sidst på eftermiddagen nydes den skønne natur på en gåtur til vandet. Vel tilbage venter aftenens program: en langbordsmiddag midt i haven tilberedt af kokke med råvarer fra Sydkysthaven og andre små lokale producenter. Sidst på aftenen siger vi farvel, og der vil være mulighed for transport med shuttlebus til og fra Præstø og Lundby station. 


Keramik i haven

Katrine Blinkenberg og hendes dygtige medhjælper Olga guider gennem en tre timers keramikworkshop og hjælper med teknikker og vejledning. Når dagen er omme, transporteres dine ting til Katrines værksted i Sydhavn @containerclay og tørrer tre uger. Derefter brændes tingene første gang, glaseres og brændes igen. Du modtager en sms, når dine ting er klar efter senest halvanden måned og kan vælge, om du vil afhente i København eller i Sydkysthaven.

Hvis du vil vide mere om Katrine, finder du meget mere på hendes hjemmeside www.firepaperrun.dk 

Workshops & rundvisninger - vi sammensætter et program efter jeres behov

Vi skræddersyer et program efter jeres behov, lige meget om I ønsker at få fingrene i jorden eller har lyst til en afslappet rundvisning i haven. Vores workshops og rundvisninger henvender sig til medarbejdergrupper, frivillige foreninger såvel som private grupper. 


Workshop - Fingrene i jorden 

En aktiv dag i haven giver altid deltagerne god energi og alle kan være med. Vi planlægger forskellige arbejdsstationer i haven, hvor man i små grupper får erfaring med forskellige praktiske arbejdsopgaver i haven. Dagen bliver tilrettelagt, så der er god tid til hyggeligt samvær i fællesskab med de andre deltagere, og hvis I ønsker at krydre dagen med en frokost i haven, kan vi arrangere dette med vores lokale samarbejdspartner Muldiverset. Det vil også være muligt at høste friske grøntsager, som I kan tage med hjem og tilberede sammen. 


Rundvisning i haven

Vi byder velkommen i haven med lidt lokale forfriskninger, hvorefter vi viser jer rundt i Sydkysthaven. Rundvisningen byder på historien om vores vej fra København og sundhedsbranchen til livet som selvstændige gartnere på Sydsjælland. Derudover vil vi undervejs fortælle om bæredygtig grøntsagsproduktion i lille skala og hvorfor vi mener det er vigtigt for vores madkultur. Der er selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 


Kontakt os for nærmere aftale på tlf. 40377736 eller mail: kontakt@sydkysthaven.dk